Plukgeluk.
Recepten voor wildplukkers.



De plukgidsen bevatten duidelijke afbeeldingen van eetbare (Europese) wilde planten, paddenstoelen en andere vondsten, per seizoen. We delen de lekkerste recepten die we kennen.


De gidsjes kosten 4 euro per stuk en worden als e-book (pdf-bestand) verstuurd. Bestellen door een mailtje te sturen naar
info@wildplukgeluk.nl en vermeld welk deel of welke delen u wilt ontvangen.
 

Deel 1: maart-april

Inhoud: winterpostelein, kleine veldkers, speenkruid,klein hoefblad, daslook, brandnetel, kraailook, paardenbloem, zevenblad, dovenetel, hondsdraf, magnolia, smalle weegbree, veldsla, vogelmuur, zuring, look-zonder-look, raket, melganzenvoet, munt.


Deel 2: mei-juni

Inhoud: wilde asperge, vlierbloesem, moerasspirea, japanse duizendknoop, melkdistel, voorjaarspronkridder, vroeg eekhoorntjesbrood, weidekringzwam, anijschampignon, japanse oester, zeekraal, duizendblad, lindebloesem, lievevrouwebedstro, teunisbloem, bernagie, kleine pimpernel, wilde majoraan, bosbes, bosaardbei.


Deel 3: juli-september

Inhoud: perzikkruid, haagwinde, cantharel, alikruik, braam, gele kornoelje, engelwortel, geschubde inktzwam, grote parasolzwam, eenhoorntjesbrood, kastanjeboleet, vogelkers, pastinaak, walnoot, waterkers, groot kaasjeskruid, bovist, lijsterbes, vlierbes, rivierkreeft.


Deel 4: oktober-november (in ontwikkeling, verschijnt dit najaar)





Share by: